Op het moment van schrijven is de Iphone nog in alle door Apple bevoorrade winkels in alle Amerikaanse staten beschikbaar. Uit een overzicht op de site van Apple van de winkels die de Iphone verkopen, blijkt dat geen van de genoemde winkels door zijn voorraad heen is.

De verkoop van de Iphone in de VS ging vrijdagavond onder grote belangstelling van start. Bij bekende Apple Stores, zoals die op Fifth Avenue in New York City, stonden sommige Apple-fans al dagen in de rij. Op Engadget staat een sfeerimpressie met veel foto's van wachtenden.

De wachtenden hadden in veel gevallen aanbiedingen op zak om een exemplaar voor een hoger bedrag door te verkopen. Raja Imran, die een etmaal voor de start van de verkoop in de rij was gaan staan voor de Apple-winkel in midtown Manhattan, bood zijn plaats in de rij voor 5.000 dollar aan. Tegenover The Wall Street Journal verklaart hij dat hij een bod van 4.500 dollar afsloeg.

Als Imran werkelijk een dergelijk bod heeft gekregen, zal hij zich nu nog wel eens achter de oren krabben. De rijen met wachtenden verdwenen vrijdagavond, na de start van de verkoop om 18 uur, namelijk als sneeuw voor de zon.

Droom

Anderhalf uur nadat de verkoop van de Iphone vrijdagavond begon, was het al mogelijk om zonder te wachten de Apple Store op Fifth Avenue binnen te lopen, zo meldt Cnet. De winkel, die in talloze mediaverslagen van de lancering van de Iphone figureerde, had op dat moment nog voldoende telefoons in voorraad.

Bezoekers van een Apple-winkel konden maximaal twee exemplaren per persoon aanschaffen. Telecomaanbieder AT&T ging niet verder dan één telefoon per persoon.

Europese Apple-fans moeten nog tot eind dit jaar geduld hebben tot de Iphone ook hier op de markt komt. Sommigen willen echter niet zo lang wachten. Zo vloog de 23-jarige Noor Kristian Gundersen speciaal voor de gelegenheid naar New York.

"Dit is een droom", verklaarde hij tegenover persbureau Reuters. "Dit is Kerstmis, Oud en Nieuw en een verjaardag tegelijkertijd."