Eigenaars van de iPhone kunnen de update van 237MB installeren door het apparaat op hun computer aan te sluiten.

Apple belooft op zijn website dat de nieuwe software afrekent met gesprekken die plotseling worden afgebroken of uberhaupt niet tot stand komen. Bovendien zal de batterij ook veel langer meegaan, en neemt de snelheid toe waarmee nieuwe applicaties worden geïnstalleerd of waarmee een backup van de muziek op het gadget kan worden gemaakt.

Naast een groot aantal bugfixes, biedt de nieuwe software tevens een aantal nieuwe functionaliteiten. Vooral de nieuwe muziekspeler krijgt veel lof. Zo toont de telefoon meer informatie over nummers, en is de software voorzien van de Genius-optie, waarmee gebruikers op basis van één nummer automatisch playlists kunnen samenstellen met vergelijkbare muziek.

Te vroeg voor conclusies

De reviewers van MacWorld durven nog geen conclusie te trekken over de connectiviteit en batterij. Er zou nog te weinig tijd zijn geweest om dat goed te testen. Daarbij komt nog dat Apple de signaalsterkte op een andere manier weergeeft. Daardoor is een vergelijking tussen de oude en nieuwe situatie lastig te maken.

De ervaringen van gebruikers zijn wisselend. "Ik heb tegenwoordig 3-4 streepjes bereik op plaatsen waar ik vroeger geen signaal had", merkt een zekere DJrumpy op een Apple forum. "Ik kan nu met uitstekende snelheden surfen. Het signaal is 20-30 db sterker dan voorheen."

Ireadcomics klaagt juist dat sinds de installatie van de update méér gesprekken worden verbroken. Diverse gebruikers delen zijn ervaringen. "Ik hoop dat Apple niet opnieuw overhaast een update heeft uitgebracht", merkt hij op.

Klachten

Het korte batterijleven van de iPhone dreef gadgetfreak Vincent Everts eerder al tot wanhoop, terwijl wereldwijd gebruikers hebben geklaagd over slechte ontvangst. In Nederland verzamelde Tros Radar binnen een week zo'n 500 klachten van gefrustreerde iPhone-gebruikers.