Hoewel het niet eenvoudig is, is het Vincent Verweij van het bedrijf Makayama gelukt om met de Amerikaanse telefoon en een Nederlandse simkaart iemand te bellen, zo schrijft de Iphoneclub.

Overigens heeft Verweij de Iphone ook geprobeerd in combinatie met andere Nederlandse simkaarten, maar vooralsnog werkt het alleen bij T-Mobile. Dat komt volgens hem omdat deze provider werkt met drie soorten simkaarten die van het oudere type V1 zijn.

De simkaarten van Telfort werken in ieder geval niet. Andere netwerken moeten nog worden getest, aldus Verweij. Bij de grote mobiele operators in Duitsland en Engeland blijken nieuwere simcards te worden gebruikt (V2/V3) die hiervoor niet geschikt zijn.

De Iphoneclub beschrijft vervolgens de manier waarop de simlock voor de gek gehouden kan worden zodat de Apple-telefoon ook werkt in combinatie met andere netwerken. Uiteindelijk is Verweij erin geslaagd om binnen Nederland via het netwerk van T-Mobile een gesprek te voeren, zo blijkt uit een Youtube-filmpje.

De Iphone, die in de Verenigde Staten op 29 juni werd geïntroduceerd, wordt nu alleen nog aangeboden in combinatie met een abonnement van AT&T. Diverse hackers hebben al geprobeerd om de simlock van het toestel te verwijderen.