Een ruime meerderheid van de werknemers stoort zich flink aan collega's die tijdens het werk zitten te appen of Facebooken. Het veelvuldig gebruik van een smartphone zorgt zonder twijfel voor afleiding en dus concentratieproblemen. het gebruik van smartphones kan voor onderlinge irritaties zorgen, wat negatief uitpakt voor de werkcultuur.

Ook is het voor de omgang met collega's goed om stil te staan bij het smartphonegebruik. Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de mensen op de werkvloer zich ergert aan het smartphonegebruik van collega's. Het gebruik van de smartphone tijdens vergaderingen, borrels, gewone werkzaamheden en tijdens de pauze kan irritaties hoog op laten lopen. Het is ook gewoon heel vervelend als je een verhaal vertelt aan mensen die meer aandacht besteden aan hun telefoon dan aan jouw verhaal. Het is dus belangrijk voor de sociale omgang met collega's om op bepaalde momenten de smartphone in de broekzak te laten zitten.

Overal en voor iedereen bereikbaar

Feit is dat de komst van de smartphone de visie op bereikbaarheid onomkeerbaar veranderd heeft. Zo is het mogelijk om altijd en overal bereikbaar te zijn voor werk, familie en vrienden. Altijd bereikbaar zijn voor je collega's klinkt ideaal voor iedere werkgever. Toch kleven er een paar nadelen aan die vervelende gevolgen kunnen hebben. Door de smartphone vervaagt de grens tussen privé en werk, terwijl het verstandig is om soms afstand te nemen van je werk. Mentale rust heb je af en toe nodig om daarna weer fris en fruitig aan de slag te gaan. Het voorkomt stress, vermoeidheid of zelfs een burn-out.

Smartphone van de zaak

Veel werknemers krijgen hun smartphone van het bedrijf en mogen die ook privé gebruiken. Sinds de invoering van de werkkostenregeling wordt een smartphone niet belast indien de telefoon nodig is om je werk te kunnen doen. Wel sluiten werkgevers dikwijls een telefoonovereenkomst af om bepaalde kwesties te regelen. De werknemers dienen zorgvuldig om te gaan met het toestel. Het ligt dan voor de hand dat smartphones beschermd worden met telefoonhoesjes en screenprotectors. De telefoonhoesjes kunnen bedrukt worden met het logo van het bedrijf. De werkkostenregeling maakt het voor werkgevers aantrekkelijk om de smartphone van de zaak in te zetten als secundaire arbeidsvoorwaarde voor bestaande of nieuwe medewerkers. De smartphone blijft wel eigendom van het bedrijf. Het is dan noodzakelijk dat een werkgever concrete afspraken maakt over privégebruik van de smartphone.