Dell levert al een tijdje een companion-app mee voor gebruikers die hun smartphone willen koppelen met hun computer. Deze app gaf je onder andere de mogelijkheid gesprekken te voeren, SMSjes te versturen, bestanden over te zetten en notificaties te bekijken en beheren. Deze functies waren echter alleen voorbehouden aan Android-smartphones, tot nu.

De nieuwe Mobile Connect-app van Dell krijgt binnenkort ook ondersteuning voor iOS-apparaten waardoor iPhone-gebruikers op dezelfde manier met hun iPhone kunnen werken op hun pc als in combinatie met de Mac. Mobile Connect krijgt komende lente niet alleen de mogelijkheid het scherm van iPhones te mirroren, maar ook om bestanden over en weer te sturen, telefoontjes te plegen en zelfs iMessage te gebruiken. Om dit mogelijk te maken hoeven gebruikers alleen maar de Mobile Connect-app te downloaden.

Een kleine “maar”

Er is alleen een klein addertje onder het gras. Deze app werkt alleen in combinatie met moderne Dell-laptops (XPS, Inspiron, Vostro, Alienware, en G Series vanaf januari 2018). Deze apparaten zijn al standaard uitgerust met deze app waardoor gebruikers verder niets hoeven te installeren op de computer.

Het is nog niet duidelijk wanneer alle features beschikbaar zijn voor iOS.