De beveiligingsonderzoeker die zichzelf pwn20wnd noemt heeft meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt en een nieuwe jailbreak uitgebracht speciaal voor de nieuwste versie van iOS 12.4. "Omdat 12.4 de laatste versie van iOS is die momenteel beschikbaar is, zijn alle apparaten van deze versie (of alle 11.x en 12.x onder 12.3) te jailbreaken, wat betekent dat ze ook kwetsbaar zijn andere 100+ day exploits", zegt Jonathan Levin, iOS beveiligingsonderzoeker, tegen Motherboard.

Doe het niet

Beveiligingsonderzoekers raden gebruikers af hun toestel te jailbreaken "Iemand kan hiermee de perfecte spyware maken" een malafide app kan een exploit bevatten voor deze bug waardoor deze buiten de gebruikelijke iOS sandbox kan ontsnappen en gebruikersgegevens kan stelen.

P2n20wnd zegt verder dat een malafide hacker de exploit toe zou kunnen passen op een malafide webpagina en het combineert met een browser exploit om zo moeiteloos in te kunnen breken op iPhones van slachtoffers."Het is zeer waarschijnlijk dat iemand dit insect voor slechte doeleinden reeds exploiteert," aldus Pwn20wnd.

Uiteraard zijn er meer dan genoeg gebruikers die deze waarschuwingen negeren en hun toestel toch jailbreaken en dat delen met de wereld. Apple was niet bereikbaar voor commentaar.