"We hebben maanden geleden moeten inschatten hoeveel vraag er zou zijn naar de Iphone. We hebben ons best gedaan een goede inschatting te maken, maar het verbaast me niets als er straks niet genoeg telefoons zijn om aan de vraag te voldoen", aldus de Apple-topman in een interview met de Wall Street Journal.

Het is niet ongewoon dat er bij een nieuw product niet genoeg exemplaren zijn gefabriceerd om aan de vraag te voldoen. Als er te weinig exemplaren zijn van een populair nieuw product, zoals vaak gebeurt bij gameconsoles, genereren de rijen mensen buiten de winkels veel media-aandacht.

Ook is er in de media aandacht geweest voor het edge-netwerk, dat trager is dan 3g-netwerken, van AT&T. Enige twijfel hierover heeft Jobs in het interview proberen weg te nemen. "Elke (AT&T) Blackberry krijgt zijn e-mail binnen via edge. Het blijkt dat edge heel geschikt is voor e-mail. Je zou misschien willen dat het iets sneller was, maar daarom is het ook verstandig om edge te combineren met wifi en wifi is sneller dan een 3g-netwerk", aldus Jobs.

De Iphone combineert functies van een smartphone en die van een Ipod. De verkoop van de Iphone start om 18.00 uur (lokale tijd) in de Verenigde Staten. De telefoon is beschikbaar in een 4 GB-versie en een 8 GB-versie voor respectievelijk 499 en 599 dollar. Kopers van de Iphone moeten ook een contract afsluiten met AT&T van tenminste 60 dollar per maand.