Dat heeft Apple-bestuursvoorzitter Steve Jobs vrijdagavond bekendgemaakt tijdens een persconferentie in San Francisco. Apple geeft elke koper een gratis beschermhoes. Het bedrijf laat gebruikers diverse beschermhoezen kiezen, niet alleen van eigen fabrikaat, en stuurt ze vervolgens naar de klanten toe. Wie al een case gekocht heeft, krijgt zijn geld terug. Ook kunnen ontevreden hun iPhone binnen 30 dagen kostenloos retourneren.

Apple gaat niet over tot het terugroepen van de telefoon of tot massale reparatie. Steve Jobs vindt dat 'Antennagate', zoals Apple het zelf noemt, buitenproportioneel wordt 'opgeblazen'. Maar hij geeft ook toe: "Telefoons zijn niet perfect. Wij zijn niet perfect." De Apple-ceo heeft toegegeven vooraf te weten dat het signaal zou zakken bij een bepaalde manier van vasthouden.

Death grip

Jobs verdedigt zich tegen alle breed uitgemeten klachten over het antenneprobleem in de iPhone 4, die sinds vorige maand te koop is in de VS. Gebruikers van de nieuwe iPhone ondervinden signaalproblemen als ze het toestel met hun linkerhand vasthouden, de zogeheten 'death grip'. De antenne van de iPhone 4 is ingebouwd in een metalen rand rond het toestel. Volgens Apple is de plek waar mensen het toestel niet moeten vasthouden precies aangegeven op het toestel met een streepje. Door gebruikers beschermhoezen te geven kunnen ze de heikele plek niet aanraken, waardoor het probleem niet optreedt.

Apple belegde de persconferentie om opheldering te geven na de stroom aan klachten van gebruikers en negatieve publiciteit over het technische euvel. Zo kon de Amerikaanse consumentenorganisatie Consumer Reports de aanschaf van de iPhone 4 niet aanraden alleen vanwege het antenneprobleem. Ook de beurskoers van het bedrijf daalde afgelopen week door alle negatieve aandachtt. De koers steeg direct na de bekendmaking licht.

'Weinig klachten'

Apple-baas Steve Jobs herhaalde de verklaring dat ook andere telefoons ook in meer of mindere mate last van een vergelijkbaar antenneprobleem. Dit is wat hem betreft een probleem voor de hele telefoonindustrie. Zo toonde Jobs in zijn presentatie dat ook de Blackberry Bold 9700, HTC Droid Eris en de Samsung Omnia II enigszins vergelijkbare problemen met de antenne hebben. De conclusie van Jobs: "Er is geen Antennagate, alleen een uitdaging voor de gehele mobiele industrie."

Jobs schermt met statistieken over het lage aantal teruggestuurde iPhone 4's. Het retourpercentage van de iPhone 3G was volgens hem in de eerste periode 6 procent en voor de iPhone 4 is dat nu 1,7 procent. Ook het aantal klagende gebruikers bij Apple's helpdesk valt erg mee, aldus Jobs. Maar 0,55 procent van alle iPhone 4-gebruikers heeft Apple gebeld vanwege het antenneprobleem.

De ontvangst van de iPhone 4 is volgens Jobs over het algemeen beter dan in voorgaande modellen. Hij geeft wel toe dat de iPhone 4 wel iets meer gesprekken verbreekt dan de iPhone 3GS, maar het gaat maar om 1 extra verbroken gesprek per 100 ten opzichte van de 3GS. Apple is vooralsnog niet van plan het ontwerp van de iPhone 4 aan te passen.

Software-update

Analisten hadden er vooraf al geen rekening gehouden dat Apple het iPhone-model zou terugroepen. Volgens schattingen had dit Apple zo'n anderhalf miljard dollar gekost. Apple stelde eerder in een open brief dat het na onderzoek van het antenneprobleem had ontdekt dat de weergave van het signaal door middel van de balkjes totaal verkeerd was. de iPhone heeft jarenlang teveel balkjes weergeven in verhouding tot de feitelijke signaalsterkte.

Het bedrijf heeft deze week wel een kleine software-update uitgebracht die de berekening van het aantal balkjes heeft verbeterd. Jobs antwoordde eerder aan een klagende iPhone-gebruiker dat hij zijn telefoon 'verkeerd vasthield'.

Nederland op 30 juli

Apple heeft in ruim drie weken al drie miljoen iPhone 4's verkocht.

De iPhone 4 is vanaf 30 juli in Nederland te koop. Nederland is een van de zeventien landen waarin op die datum de verkoop start.

Apple heeft inmiddels een video van de persbijeenkomst over de iPhone 4 'Antennagate' online gezet.