Een onderzoek in de Verenigde Staten onder millennials heeft uitgewezen dat deze groep eigenlijk laag scoort op de omgang met technologie. "Veel mensen denken dat het vele gebruik van technologie ook betekent dat technologie ook op een goede manier wordt gebruikt", zeggen de onderzoekers. "Die aanname kan een bedreiging zijn voor de toekomst." Want, technologie wordt alleen nog maar belangrijker.

Het gebruik van technologie in de vorm van sociaal netwerken, het surfen op het web of het maken van selfies staat ver af van het gebruik van technologie voor het oplossen van complexere vraagstukken, zowel thuis als op het werk, meent Change the Equation, een organisatie die zich richt op achterstanden in wetenschap en technologie.

Veel uren gestoken in weinig kennis

Millennials spenderen gemiddeld 35 uur per week aan digitale media, maar 58 procent heeft erg lage vaardigheden in het oplossen van problemen met gebruikmaking van technologie. Dat lijkt overigens vooral een Amerikaans probleem: van 19 landen die in een internationale vergelijkingstest werden bekeken, eindigde de Verenigde Staten stijf onderaan.

Een op de vijf Amerikaanse digitale natives is niet in staat ontvangen e-mails onder te brengen in bestaande doelmappen, zo geeft een voorbeeld aan. Gevraagde informatie in spreadsheets is ook moeilijk te vinden, zo blijkt. Maar van de Millennials denkt 91 procent dat zij niet geloven dat hun gebrek aan vaardigheden hun kansen op de arbeidsmarkt zal schaden.