Nadat Samsung en Apple een maand hebben mogen vechten in de rechtszaal, is nu het woord aan de jury. De achtkoppige jury begint vandaag zijn overleg, na een lang slotpleidooi van Samsung gisteren. Daarin stelde de fabrikant dat Apple onterechte vergoedingen eist en al 'door de straten van Cupertino zou dansen' met 100 miljoen dollar, in plaats van de geëiste 2,2 miljard.

Wel/niet om Google

Ook hield Samsung de jury voor dat het Apple eigenlijk gaat om Google's Android, ook al stelde Apple een dag eerder in diens slotpleidooi dat dit niet het geval is. "Het gaat hier niet om Google", vertelde Apple's advocaat aan de jury. "U zult geen enkele vraag aantreffen over Google in uw juryformulier." Apple heeft er tijdens de zaak wel op gehamerd dat Google zich in deze juridische strijd heeft gemengd.

De juryleden mogen hun tanden stukbijten op 53 pagina's aan instructies over onder meer hoe ze de eventuele schade moeten bepalen, iets waar de jury twee jaar geleden ook al over struikelde. De vorige keer duurde het minder dan drie dagen voor de jury de beslissing had genomen dat Samsung 1 miljard dollar moest betalen.

De instructies aan de jury via CNET:

Apple v. Samsung final jury directions