De dienst is UPC Zakelijk Mobiel Internet gedoopt en is bedoeld voor de zakelijke klanten. Die kunnen vanaf maandag naast televisie, breedband internet en digitale telefonie ook mobiel internet afnemen, een combinatie die de kabelaar "quadruple play" noemt.

De aangeboden internetsnelheid loopt op tot maximaal 14,4 Mb per seconde en varieert in prijs van 10 euro voor 200 MB tot 35 euro voor 5 GB. Daar tussenin zitten nog abonnementen van 500 MB en 2 GB.

Teller

Er kunnen 5 simkaarten in één bundel worden gebruikt. De dienst wordt alleen geleverd in combinatie met het Alles-in-1 Zakelijk of Zakelijk Fiber Power Internet abonnement. Hoeveel klanten deze diensten kunnen afnemen wil een woordvoerder van UPC niet zeggen omdat het om koersgevoelige informatie gaat.

Als iemand de abonnementskosten overschrijdt gaat bij UPC niet direct de teller lopen. Wel krijgt de klant bij 80 procent verbruik een waarschuwing. Volgens de zegsman wordt er daarna wel even contact opgenomen en overlegd of er niet beter een hoger abonnement genomen kan worden.

Consumenteninternet

Maar het moet niet te gek worden. "Kijk als er andere dynamieken gaan plaatsvinden dan gelden gewoon de normale spelregels. En het is gewoon van: jongens je neemt een dienst bij ons af en vervolgens betaalt u er niet voor, dan kunnen er natuurlijk allemaal gradaties zijn in hoe je mensen op het juiste spoor te krijgen wat dat betreft", stelt de zegsman.

Er is nog geen introductiedatum van de consumentendienst bekend, hetzelfde geldt voor prijzen. UPC benadrukt dat het alleen om mobiel internet gaat en niet om mobiele telefonie.