Problemen blijven iOS 6.1 volgen

De problemen voor iOS 6.1 blijven aanhouden, nu bezitters van de iPhone 4S melden dat ondanks accupatch 6.1.1, de batterij nog steeds veel te snel leegloopt. Dat schrijft Wired die diverse posts op fora aanhaalt van klagende iPhone-bezitters. Zo ontdekte een aantal gebruikers dat na de upgrade naar 6.1.1 de accu ongeveer met een procent per twee minuten lijkt leeg te lopen. Ook zouden enkele gebruikers nog steeds problemen hebben met de 3G-verbinding.

Diverse bugs plagen iOS 6.1. De eerste versie zorgde voor 3G-storingen, wat de Britse tak van provider Vodafone ertoe bracht klanten te adviseren niet te upgraden. Daarnaast waren er issues met accu's die snel leegliepen. Beide issues zouden zijn verholpen met iOS 6.1.1, maar de accuproblematiek speelt dus nog bij 4S-gebruikers. Een andere bug speelt de synchronisatie via Exchange ActiveSync parten. Dit is nog niet opgelost, maar Microsoft is wel met een aantal work-arounds gekomen die features of zelfs heel iOS blokkeert.

Facebook dumpt OEM's voor datacenter

Nieuwe servers in de datacenters van Facebook zijn tegenwoordig alleen nog maar gemaakt met ontwerpen van het bedrijf zelf en niet door traditionele hardwareleveranciers, meldt Ars Technica. De multinational heeft een open source-project waarin hardware-ontwerpen voor datacenters worden gemaakt en gedeeld met de community. Ook datagigant Google vertrouwt al langer niet op OEM's, maar besteedt eigen ontwerpen uit aan een ODM (original design manufacturer).

Het open source-project van het bedrijf achter het grote sociale netwerk blijkt zo succesvol, dat Facebook niet langer servers van bijvoorbeeld HP of Dell aanschaft, maar ze allemaal in elkaar laat zetten door ODM's. Een datacenter dat het bedrijf in Zweden gaat openen, bevat zelfs alleen nog maar servers die met het open source-project zijn ontworpen.

Opera koopt Skyfire Labs

Opera koopt browserfabrikant Skyfire Labs, vooral bekend van zijn datacomprimerende browser Skyfire. De compressiebrowser Opera Mini voert zulke databesparende technieken ook uit, maar Skyfire voert die compressie voornamelijk uit op videostreams en interactieve content. Het is Opera dan ook om de videotechnieken van 'Rocket Optimizer' te doen. De browser Skyfire blijft gewoon bestaan, naast de producten van Opera zelf.

Opera voert grote wijzigingen door. Het bedrijf baarde eerder deze week opzien door zijn eigen technologie in de steek te laten en volledig over te stappen op het Chromium-project van Google. Dat wordt gezien als een opmerkelijke stap, omdat Opera altijd vol ging voor open standaarden en Google niet altijd even 'open' omgaat met deze standaarden.