HP ziet niets in Windows Phone 8

HP ziet voorlopig geen brood in Windows Phone 8 en noemt de impact op de smartphonemarkt van dat nieuwe mobiele besturingssysteem het komende jaar niet groot, schrijft The Register. HP zegt in dat komende jaar geen plannen te hebben in te stappen in de markt voor smartphones, anders dan in de tabletmarkt. Daarin heeft het de Envy X2 neergezet in oktober. HP's CEO Meg Whitman heeft onlangs nog wel gezegd uiteindelijk terug te komen in de markt voor smartphones. Dat zou onder meer kunnen met het eigen webOS of toch Windows Phone 8. Maar in september doken er geruchten op dat HP ook experimenteert met Android.

AMS-IX door grens van 2 Tbps

De Amsterdam Internet Exchange heeft een nieuw record gebroken, voor de derde keer dit jaar alweer. Het internetknooppunt in Amsterdam heeft de grens van 2 Terabits per seconde (Tbps) aan piekverkeer gebroken. Dat gebeurde afgelopen zondag om 7 uur 's avonds.

De grens kon worden geslecht doordat bij de AMS-IX in de afgelopen maanden het aantal verbonden IP-netwerken drastisch is gegroeid, terwijl het gebruik van mobiele apparaten op het internet enorm toeneemt en ook video nog steeds een belangrijke groeifactor is. “Het aantal legale aanbieders van videocontent in Europa is flink toegenomen in de laatste twee jaar en we verwachten meer aanbieders in de toekomst", meldt de AMS-IX.

HP wordt Platinum lid van Linux Foundation

HP wordt Platinum-lid van de Linux Foundation en betaalt 500.000 dollar om op gelijke hoogte te komen met andere topinvesteerders in de stichting, namelijk Intel, Qualcomm, Samsung, Fujitsu, IBM, Oracle en NEC. HP was al jaren Gold-member. HP krijgt voor zijn half miljoen dollar een stoel aan de directietafel van de Linux Foundation en wordt zo direct betrokken bij Linux-initiatieven, werkgroepen, Labs en evenementen die de ontwikkeling van Linux moeten ondersteunen. HP gebruikt al jarenlang Linux voor zijn zakelijke producten, zoals in zijn servers waarbij zowel Red Hat als SuSE wordt meegeleverd, naast Windows en UX. Ook heeft het bedrijf workstations met Ubuntu.