Computercrash American Airlines

Een kritieke storing in het reserveringssysteem van American Airlines heeft dinsdag zeker 730 vliegtuigen aan de grond gehouden, schrijft USA Today. Na het crashen van het computersysteem rond 18.00 uur Nederlandse tijd was de luchtvaartmaatschappij – die met name in Noord-Amerika actief is - genoodzaakt tijdelijk geen vliegtuigen meer op te laten stijgen.

Het duurde vervolgens nog ongeveer 5 uur voordat er weer toestellen konden vertrekken, wat ook vandaag nog voor de nodige vertraging zorgt.

American Airlines leunt bij zijn reserveringen grotendeels op Sabre, een GDS, wat staat voor Globaal Distributie Systeem. Toch laat de luchtvaartmaatschappij op Twitter weten dat het probleem van de storing in zijn eigen computersysteem zat en dus niet een crash van Sabre was.

App Store Amazon gaat mondiaal

Amazon maakt bekend dat het de beschikbaarheid van zijn App Store de komende maanden uitbreidt naar bijna 200 landen, meldt The Verge. De eigen Android-applicatiewinkel, die het verleden nogal eens wat stof deed opwaaien, komt daarmee dus ook naar Nederland. Momenteel zijn alleen de Verenigde Staten en de grote Europese landen voorzien.

De versnelde uitbreiding van de App Store duidt op expansie van de hardware-verkoop van Amazon, al doet het bedrijf daar voorlopig geen uitspraken over. Het is publiek geheim dat Amazon een serieuze speler wil worden met de verkoop van tablets zoals de Kindle Fire.

Facebook Home naar Nederland

Facebook Home is beschikbaar voor Nederlandse gebruikers. De mobiele Android-skin is verkrijgbaar via Google Play en neemt zoals bekend de gehele interface van je smartphone over. Facebook Home is voorlopig alleen te downloaden voor de topmodellen One X en One X+ van HTC en de Galaxy S III en Galaxy Note II van Samsung.

De introductie van de Android Skin heeft al voor veel kritiek van privacy-voorvechters gezorgd. Facebook Home bewaart informatie over notificaties en apps 90 dagen op de Facebook-servers. Samen met HTC is ook al een goedkoper toestel met standaard Facebook Home erop geïnstalleerd uitgebracht.