Samsung bevestigt komst Galaxy S III Mini naar Europa

Samsung heeft bekend gemaakt dat het zijn kleinere variant van de Galaxy S III nog deze week naar Europa brengt. De 4-inch Galaxy S III Mini wordt volgens topman JK Shin donderdag eerst in Duitsland gepresenteerd en moet van daaruit verder verspreid worden. Samsungs vlaggenschip de Galaxy S III is met zijn 4,8 inch een slag groter.

Samsung vertelt tegenover Reuters dat het bedrijf meent dat er een sterke behoefte is voor 4-inch modellen in Europa. De Galaxy S III Mini wordt daarmee een directe concurrent van Apples iPhone 5, die dezelfde grootte heeft. Zeker gezien de stelling van Shin in de Koreaanse media dat het niet de bedoeling is de Mini een goedkoop instapmodel wordt.

Ubuntu vraagt gebruikers om geld

Canonical vraagt gebruikers die Linux-distro Ubuntu downloaden om een donatie. Vlak voor het downloaden van bijvoorbeeld Ubuntu Desktop 12.04 LTS duikt er een scherm op waar gebruikers heel gespecificeerd hun financiële bijdrage kunnen leveren. Doneren aan Ubuntu was al langer mogelijk, zij het via een verstopte knop op de website.


Het nieuwe donatiescherm van Ubuntu: Klik voor groot

Gebruikers kunnen nu zelf aangeven waaraan zij vinden dat hun donatie moet worden besteed. Ubuntus community manager Jono Bacon zegt hierbij geïnspireerd te zijn door het betaalproces van e-bookverkoper Humble Bundle.

Almunia rekent op schikking met Apple

De Europese antitrust-waakhond denkt dat er binnen enkele maanden kan worden geschikt in de antitrustzaak met Apple en vier uitgevers van e-books. Eind vorig jaar startte de Europese Commissie een diepgravend onderzoek naar de handelspraktijken van Apple en de uitgevers. Zij hielden gezamenlijk de prijs van e-books kunstmatig hoog om prijsstunters zoals Amazon af te poeieren.

Deze praktijken begonnen vlak voor de introductie van de iPad en de iBook Store in 2010. Inmiddels hebben de alle aangeklaagde partijen - op de Britse uitgeverij Penguin na - toegezegd om af te zien van verdere prijsafspraken en verkooprestricties. Eurocommissaris Joaquín Almunia hoopt dat er komende maanden een schikking kan worden getroffen.