Google brengt navigatie voor Nederlandse fietsers

De Android-app van Google Maps krijgt gesproken navigatie voor fietsers. Nadat Maps eerder al werd voorzien van fietspaden kan men nu tijdens het fietsen via de mobiele applicatie gebruik maken van de nieuwe navigatiedienst van Google. De zoekgigant levert de nieuwe service in eerste instantie aan twaalf landen, waaronder Nederland, meldt Google op zijn blog.

De mobiele fietskaarten applicatie beslaat vandaag de dag een half miljoen kilometer aan fietsroutes, fietspaden en fietsvriendelijke wegen. De zogeheten turn-by-turn navigatie komt met gesproken begeleiding en kan volgens Google zelfs zo worden ingesteld dat steile heuvels worden vermeden. De zoekgigant bedankt onder meer de particulieren die via Map Maker meehielpen met het vinden van de fietspaden.

President Obama DDoS't internetforum Reddit

De bekende forumsite Reddit heeft even platgelegen nadat de Amerikaanse president Obama een chatsessie was begonnen. Onaangekondigde sessies met beroemdheden zijn wel vaker voorgekomen op de website, maar nog nooit eerder door een Amerikaanse president. De unieke vragensessie had dan ook direct gevolgen.

Want toen het vuurtje zich had verspreid kwam een ware bezoekersstroom op gang. Door het grote aantal bezoekers moesten uiteindelijk de servers van Reddit het noodgedwongen opgeven, schrijft CNET. Na een uur moest de vragensessie worden afgebroken. Uiteindelijk heeft Obama slechts een handjevol vragen kunnen beantwoorden.

Amazon brengt eigen Appstore naar Europa

Google Play krijgt er in Amazon een concurrent bij. Amazon heeft vandaag voor het eerst Android-applicatiewinkels geopend in Europa, zo maakt het bedrijf bekend. Voorlopig kunnen alleen Android-gebruikers in Engeland, Frankrijk, Italië, Duitsland en Spanje de Appstore downloaden op hun smartphone. Het is voor het eerst dat Europese consumenten de keuze hebben tussen twee applicatie-aanbieders.

Begin 2011 opende Amazon impliciet de aanval op Google door in de Verenigde Staten zijn eerste Appstore te openen. Amazon leek daarbij een voorbeeld te nemen aan Apple, met name door een streng toelatingsexamen voor aspirant-apps. De online-winkelreus rolt zijn dienst nu stap voor stap uit over de rest van de wereld. Het is nog niet duidelijk wanneer de dienst in Nederland beschikbaar komt.