VS test netwerkproblemen met 300.000 Androids

Bij een Amerikaans overheidsproject zijn 300.000 virtuele Android-machines aan elkaar gekoppeld om fouten bij netwerkverbindingen te onderzoeken, meldt Ars Technica. Bij het project, dat de naam MegaDroid heeft meegekregen, is een cluster gebouwd van 520 knooppunten, die elk een quad-core Intel Core i7-processor (Sandy Bridge) met 12GB RAM-geheugen en een Gigabit Ethernet herbergen.

Het x86-platform draait Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Met het netwerk - totale kosten 50.000 dollar - kan onder meer worden getest hoe smartphone-netwerken op natuurrampen reageren.

Kroes vraagt om miljard per jaar voor uitrol 4G

Eurocommissaris Neelie Kroes heeft op een conferentie in Brussel nogmaals aandacht gevraagd voor een Europees investeringsplan in de uitrol van 4G. Kroes wil dat er jaarlijks ongeveer één miljard euro wordt geïnvesteerd in het aansluiten van meer huishoudens op sneller internet. Deze investering verdient zichzelf op termijn terug en is daarmee volgens de VVD-politica “budgetneutraal."

Daarvoor moet haast gemaakt worden, meent de Eurocommissaris met de portefeuille Digitale Agenda. Europa moet in haar ogen zo snel mogelijk de overstap maken naar 4G omdat anders grote fabrikanten hun nieuwe producten niet meer in Europa introduceren.

In Engeland hebben Vodafone en O2 in ieder geval al groen licht gekregen van telecomtoezichthouder Ofcom om nog voor de zomer van 2013 hun 4G-netwerk uit te rollen. Een joint venture van EE, Orange en T-Mobile start daar deze maand al mee. In Nederland testen momenteel de universiteiten Utrecht en Tilburg een 4G-netwerk.

CEO Nokia: Windows Phone heeft de toekomst

Nokia is blij dat het niet heeft gekozen voor Android. Op dat platform had het bedrijf zich niet kunnen onderscheiden. CEO Stephen Elop vertelt in een interview met All Things Digital dat in zijn ogen Windows Phone - ondanks de teleurstellende start - de toekomst heeft. Iets waar ook HTC-directeur Mark Moon het mee eens is, vertelt hij Nu.nl. Beide bedrijven prijzen de mogelijkheden door integratie met het aanstaande Windows 8 hebben grote plannen voor de zakelijk markt.

Ondertussen gonst het van de geruchten dat Microsoft zelf bezig is met de productie van een smartphone. In de lijn van de Surface-tablet zou het concern bezig zijn om in samenwerking met een nog onbekende hardwarepartner zijn eigen vlaggenschip te ontwikkelen, die dan mogelijk begin 2013 uitkomt.