Microsoft onderzoekt meldingen van willekeurige reboots van smartphones met Windows Phone 8. Het gaat om de HTC 8X en de Nokia Lumia 920. Over beide telefoons regent het de laatste dagen klachten op fora en op Twitter. Dat was voor enkele Amerikaanse media, zoals ZDNet en The Verge de reden om het euvel zelf te onderzoeken. Ook daar deed het euvel zich voor.

Microsoft heeft nu tegen ZDNet gezegd zich te verdiepen in het probleem. De spontane reboots zijn niet de enige problemen waarover klachten zijn ontstaan. Sommige gebruikers blijken ook last te hebben van bugs in het synchroniseren van e-mail. De problemen met de WP8-smartphones zijn carrier-onafhankelijk.

Lotus verdwijnt uit Notes en Domino

Lotus Notes verdwijnt. Het krijgt een nieuwe naam: IBM Notes. Daarmee wordt een begin gemaakt van het uitfaseren van het merk Lotus door IBM, te beginnen dus met de komende uitgave van de kantoorapplicatie.

Notes/Domino 9.0 Social Edition komt als publieke beta uit op 14 december van dit jaar, blogt IBM-topman Ed Brill. IBM heeft besloten die nieuwe editie het cijfer 9.0 mee te geven, vanwege het laten vallen van de naam Lotus. Eerst zou de aankomende nieuwe versie gewoon 8.5.4 als nummer meekrijgen. Softwarebedrijf Lotus is in 1995 gekocht door IBM voor 3,52 miljard dollar, voor die tijd een recordprijs.

Unit4 koopt Nederlands bedrijfje

Unit4 heeft het Nederlandse bedrijfje Primaccount Software overgenomen. Die ontwikkelaar van fiscale software heeft 15 man in dienst en een omzet van circa 2,5 miljoen euro per jaar. De fiscale software wordt door 1350 administratie- en accountskantoren gebruikt.

Volgens directeur Herman de Jonge van Unit4 kostte het doorvoeren van de veranderingen op fiscaal gebied en het vertalen daarvan in de eigen accountancysoftware te veel tijd. Unit4 krijgt het met de aankoop van Primaccount kennis en software in huis die zorgdragen voor doorontwikkeling van de producten.