Vodafone geeft prijzen vrij van iPhone 5

Ook Vodafone is gestart met de online verkoop van de iPhone 5. De toestellen worden vanaf vrijdag uitgeleverd. Dan begint tevens de verkoop in de winkels. Het telecombedrijf combineert de verkoop met een promotie-actie, waarbij het in de eerste acht maanden een korting van 50 procent geeft. Het instaptoestel (16GB) gaat de deur uit voor 189 euro met een tweejarige abo van 55 euro per maand. De 32GB-versie doet 229 euro met een abo van 60 euro en het 64GB-toestel kost 329 euro met een abonnement van 60 euro. Bij die abonnementen gaat dus over de eerste acht maanden de helft vanaf.

HTC verkoopt telefoon zonder oplader

HTC komt met een smartphone zonder oplader, schrijft The Inquirer. De telefoon wordt in de komende weken op de markt verwacht. Onder meer de Britse telco O2 gaat de smartphone verkopen. Volgens O2 heeft onderzoek uitgewezen dat 70 procent van de kopers van een nieuwe smartphone de benodigde oplader al in een la thuis heeft liggen. Dat zou betekenen dat alleen al in Groot-Brittannië meer dan 100 miljoen ongebruikte laders liggen te verstoffen.

Samsung: Galaxy SIII met Tizen 2.0

Met de vrijgave van de alphaversie van het mobiele besturingssysteem Tizen 2.0 worden de geruchten sterker dat Samsung zijn Galaxy SIII gaat uitrusten met dat opensourcesysteem, naast het topmodel met Android. Met de alphaversie van Tizen is ook de Software Development Kit vrijgekomen. Daardoor kunnen ontwikkelaars nu vrijelijk aan de gang om “de laatste stappen in de ontwikkeling" van Tizen vorm te geven. Dat meldt IDG News Service. Twee weken geleden dook een document op van de Wi-Fi Alliance waarin Samsung een smartphone met de naam GT-i9300 testte op de WiFi-interoperabiliteit met Tizen. De naam GT-i9300 wordt door Samsung gebruikt voor de Galaxy SIII.