Google voegt Europese patenten toe aan zoekmachine

Miljoenen Europese patenten zijn nu ook te vinden via Google. Via een samenwerkingsverband met de European Patent Office (EPO) komen de patenten vertaald beschikbaar voor de zoekmachine. Daar waren sinds 2006 al de Amerikaanse patenten te vinden.

De patententool van de zoekmachine is bovendien uitgebreid met de zoekoptie 'Stand van de techniek' ('Prior Art Finder' in de Engelse versie). Daarmee wordt automatisch doorgespit naar alle documenten en artikelen op het web die belangrijke delen van de tekst van het patent bevatten, zo valt te lezen op het blog van Google.

HP doopt overgenomen Palm webOS om tot Gram

HP komt met een nieuwe naam en insteek voor zijn zorgenkindje webOS GBU, schrijft webOS Nation. Het mobiele besturingssysteem dat het bedrijf meekreeg na de overname van het roemruchte Palm, is onder zijn huidige naam bepaald geen succes gebleken. Onder de nieuwe noemer Gram wil HP meer de richting op van “software, gebruikerservaring (UX), cloud, ontwikkeling en partnerschap".

De overname van Palm door HP was juist vooral gedaan voor webOS. HP roemde destijds het mobiele besturingssysteem als 'ongeëvenaard' en 'uniek' en zag er het ideal platform in om HP's strategie op mobiel uit te bouwen. Nadat het vorig jaar al omgedoopt werd naar webOS GBU (Global Business Unit) moet het voormalige OS van Palm nu als Gram voor betere tijden zorgen.

Adobe Flash en Android scheiden hun wegen

The Register meldt dat Flash Player vanaf vandaag niet langer verkrijgbaar is in Google Play. Adobe kondigde al op voorhand aan te stoppen met Flash-ondersteuning voor nieuwe toestellen met Android 4.1 (Jelly Bean). Oude toestellen blijven voorlopig nog wel updates ontvangen.

De ontwikkelingen zijn een signaal dat het einde voor Flash op Android nu echt in zicht is. Adobe's plannen om te stoppen met het ontwikkelen van Flash voor mobiel zijn volgens de Britse techsite een indicatie dat ook Adobe zelf inmiddels heeft begrepen dat HTML 5 de toekomst heeft.