Navigatie-applicatie van TomTom ook naar Android

TomTom presenteert deze week op elektronicabeurs IFA in Berlijn een preview van zijn nog in ontwikkeling zijnde navigatie-applicatie voor Android, schrijft Business Wire. De mobiele app krijgt zowel (gesproken) navigatie als actuele verkeersinformatie. Deze dienst heet HD Traffic, en is in samenwerking met Vodafone gebouwd. Vermoedelijk zal in Nederland ook ANWB-informatie worden verschaft. De twee bedrijven wisselen sinds juni onderling data uit.

De veranderende markt zorgt er de laatste jaren voor dat TomTom steeds meer samenwerkingen aangaat. Zo gaat het bedrijf kaartinformatie leveren aan Apple op het nieuwe mobiele besturingssysteem iOS 6, dat deze herfst uitkomt. Het is nog onbekend van de Android-applicatie van TomTom gaat kosten. De app is al enkele jaren beschikbaar op iPhone en iPad. De iOS-applicatie kost daar voor de Benelux momenteel 60 euro.

Computerproblemen leggen United Airlines tijdelijk plat

Vliegtuigmaatschappij United Airlines heeft dinsdag last gehad van een grote netwerkstoring. Daardoor waren er massaal problemen met het reserveren van tickets, ontstonden er lange wachtrijen op Amerikaanse vliegvelden, waardoor passagiers uiteindelijk ook aansluitende vluchten misten. De storing duurde enkele uren en was 's middags rond 15.00 uur opgelost, meldt CNET.

Voor overkoepelende luchtvaartorganisatie FAA (Federal Aviation Administration) waren de problemen aanleiding om vliegtuigen tijdelijks op de grote hubs van Housten, Newark en San Fransisco tijdelijk aan de grond te houden. Sommige passagiers konden met handgeschreven vliegtickets later alsnog vertrekken.

Ondergrondse WiFi massaal gebruikt tijdens Spelen

De Britse provider Virgin Media beschouwt het experiment met WiFi in de Londense metro tijdens de afgelopen Olympische Spelen als geslaagd. Er zijn tijdens de spelen iets meer dan 8 miljoen ondergrondse connecties gemaakt, meldt The Inquirer. Bijna een half miljoen mensen maakten gebruik van de dienst, waarmee bezoekers onder meer op de hoogte werden gehouden van actuele uitslagen, weerberichten en live reisinformatie.

Virgin wil nu meer WiFi-verbindingen mogelijk maken op metrostations. De plannen zijn om voor het einde van dit jaar in totaal 120 stations te hebben aangesloten. Dat zijn er momenteel nog 80. De dienst kan de komende twee weken opnieuw in gebruik worden genomen. Dan zijn de Paralympics is de Britse hoofdstad.