Vorige week meldde KPN dat het zijn voicemaildiensten had uitgebreid. Onderdeel hiervan was een automatische melding voor abonnees die geen voicemail hebben ingeschakeld. De beller krijgt als er niet wordt opgenomen na 30 seconden een bandje te horen met de boodschap: ‘De persoon die u probeert te bereiken, heeft geen voicemail, maar zal wel een sms-bericht ontvangen van uw gemiste oproep.'

Bijtende kritiek

Dit bericht wordt gewoon als gesprek afgerekend. “Er komt immers een verbinding tot stand. De precieze kosten zijn, zoals altijd, afhankelijk van je abonnement en de lengte van het gesprek”, meldde KPN. Dit schoot klanten en lezers in het verkeerde keelgat. De reacties waren unaniem bijzonder kritisch. “Het is geen service, het is gewoon ouderwets geldklopperij”, aldus een typische reactie op het nieuws.

Optioneel

KPN heeft zich de kritiek aangetrokken en maakt deze melding nu optioneel. “Uit feedback is gebleken dat klanten liever zelf bepalen, of zij de melding voor hun bellers willen aanzetten. KPN heeft besloten om de melding in plaats van automatisch aan te zetten, optioneel te maken”, aldus het concern in een verklaring.