Woordvoerder Steve Hufton van KPN legt aan Webwereld uit dat het om een fout gaat. "Het is nog niet eens bekend wanneer de Palm Pre in Nederland komt." Laat staan dat al duidelijk is op welke wijze, dus via welke telecomleverancier of leveranciers, zegt hij.

Instellingen

Het opduiken op de site van Hi is enerzijds dus voorbarig, maar anderzijds niet een grote blunder of onthulling. Het gaat namelijk om het deel van de site waar Hi aan klanten uitlegt wat de instellingen zijn voor diverse toestellen om een Hi-simkaart te gebruiken.

"Het is een service aan onze klanten." Hufton legt uit dat daar ook Nokia-toestellen kunnen staan die niet bij Hi zelf zijn te verkrijgen. Het gaat dus niet letterlijk om "Hi-toestellen" zoals daar staat vermeld.

KPN heeft wel interesse

De Palm Pre houdt de gemoederen wel bezig. In Groot-Brittanni├ź zou O2, die daar ook al de iPhone aanbiedt, de exclusieve leverancier van de Pre. Dat is op basis van geruchten, die het Britse dagblad The Guardian toch betrouwbaar genoeg acht. Officieel is het voor Europa nog niet bekend wanneer en bij welke telco de Palm Pre verschijnt.

"Het is zeker een interessant toestel", zegt Hufton. Hij vertelt dat KPN ook echt interesse heeft en dat al aan Palm heeft laten weten. De twee bedrijven hebben al jaren een relatie, met de voorgaande Treo-smartphones van Palm. "De smartphone zit in de lift en dat is goed voor ons."

"De iPhone is ook een interessant toestel", spreekt hij eerdere uitlatingen van KPN-topman Scheepbouwer tegen. "Maar Apple heeft een exclusieve overeenkomst met T-Mobile." Hufton geeft aan dat niet alleen het contract met een concurrent een struikelblok is, maar ook de voorwaarden die Apple daarin stelt. Gezien het aanhoudende verkoopsucces van de iPhone is het zeer onwaarschijnlijk dat Apple bij vernieuwing van telecomcontracten ineens water bij de wijn zou doen.