De eerder al beloofde app is voor Android al te downloaden vanuit Google's Android Market. KPN meldt dat de uitvoering van de KPN MB Meter voor de iPhone eind september live gaat. Daarnaast biedt het telecombedrijf een online-tool die gebruikers inzicht geeft over hun dataverbruik. Dat moet helpen bij het bepalen van een bijpassend abonnement.

Schatting

De MB Advieswijzer op KPN's website geeft slechts een schatting van het dataverbruik. Dat doet de tool op basis van wat gebruikers zelf invoeren over hun mobiele internetgebruik. Hoeveel mailtjes (zonder bijlage) zijn verstuurd en ontvangen per week, hoeveel mobiele websites bezocht per week, hoeveel social media-pagina's bekeken per week, hoeveel minuten per week geluisterd naar internetradio, enzovoorts.

Hierbij vraagt de online-tool geen technische details, zoals de bitrates van internetstreams, of bezoek van reguliere websites (dus niet afgeslankt voor mobiele apparaten). Terwijl de verbruiksvragen per week zijn, geeft de MB Advieswijzer wel het geschatte aantal megabytes (MB's) per maand aan. Accurater is de gratis app, nu beschikbaar voor Android en later voor iPhone, die het daadwerkelijke verbruik meet.