Op Twitter komen tientallen meldingen per minuut binnen van mensen die niet kunnen bellen of gebeld kunnen worden via het KPN netwerk. Ook het internet zou haperen. Daarnaast melden mensen dat Hi en Telfort, die gebruik maken van het KPN netwerk er ook uit liggen. Sms'en schijnt niet mogelijk te zijn, bij sommigen werkt alleen de dataverbinding nog. Een lezer van Webwereld meldt per mail dat de storing zich naast Eindhoven en Nijmegen ook rond Eindhoven voordoet. Ook komen er meldingen uit Zuid-Limburg.

DSL-storing

KPN-dochter XS4ALL meldt een DSL- storing in het centrum van Arnhem. Ook KPN meldt deze storing op zijn storingspagina: "Als gevolg van een storing kunt u mogelijk in enkele gebieden in de regio Arnhem-Centrum niet bij ons inloggen via het ADSL-netwerk. Indien u telefonie of televisie via internet van ons afneemt dan kunnen deze diensten door de storing verstoord zijn. Onze excuses voor dit ongemak. Wij stellen alles in het werk om de storing zo spoedig mogelijk op te lossen." Volgens KPN is de DSL-storing in Arnhem inmiddels verholpen.

Op de storingspagina voor mobiele telefonie wordt geen probleem gemeld. Het webcareteam bevestigt de storing via Twitter: "Er is op dit moment inderdaad een mobiele netwerkstoring, zodra er meer informatie bekend is laten wij dit weten." Een woordvoerster van KPN kan niet direct uitleggen wat er aan de hand is met het mobiele netwerk, maar belooft er zo snel mogelijk op terug te komen.

Update 14.24 uur: KPN mailt: "Op dit moment is er een storing in de regio Zuid-Oost Nederland. Hierdoor kan een aantal klanten (exacte aantal nog niet bekend) van KPN op dit moment mogelijk niet bellen of gebeld worden. Dit geldt overigens niet voor alle klanten in deze regio. We hebben de oorzaak van de storing in het netwerk gevonden en er wordt momenteel gewerkt aan de oplossing. Zodra er meer bekend is, zullen we dit laten weten."

Update 15.13 uur: KPN webcare meldt via Twitter: "De problemen met het mobiele netwerk zijn grotendeels opgelost."

Update 17.23 uur: een zegsvrouw van KPN meldt: "De storing is sinds 16.45 uur volledig opgelost. Alle klanten in de regio Zuid-Oost Nederland kunnen weer mobiel bellen en internetten."