KPN had sinds 2008 al een meerderheidsbelang in de virtuele operator, maar heeft nu de resterende 35 procent overgenomen van het management, meldt het telecombedrijf. Ortel biedt mobiele diensten aan in Nederland, Duitsland en België, vooral aan allochtonen. KPN belooft dat het de strategie van Ortel zal voortzetten, maar dat dit beter kan als KPN volledig eigenaar is.

Debitel uitgefaseerd

KPN heeft de afgelopen jaren flink wat belangen opgebouwd in de branche van virtuele operators (mvno's). In 2008 nam KPN Debitel over, de grootste mvno van Nederland. Na de overname gingen de tarieven drastisch omhoog. KPN verklaarde daarover: "Nu het onderdeel is van een groter geheel is het niet meer zo noodzakelijk om zo superscherp aan de wind te zeilen."

Inmiddels bestaat Debitel niet meer. Op de site Debitel.nl zijn alleen nog abonnementen te krijgen van andere KPN-merken zoals Hi en Telfort. Maar er komen ook weer nieuwe mvno's bij. In december kondigde KPN aan dat Hi samen met de muziekzender MTV een nieuw merk in de markt gingen zetten.