Via MobielTV kunnen abonnees tien televisiekanalen ontvangen op hun mobiele telefoon. Er kan gekozen worden uit drie toestellen om tv op te kijken: de Nokia N96, de Samsung SGH-P960 en de LG BK620. Vanaf 15 september is ook de Nokia N96 beschikbaar voor MobielTV.

DVB-H ten opzichte van UMTS

KPN is de eerste Nederlandse mobiele provider die gebruikmaakt van DVB-H techniek om via mobiele toestellen tv-beelden te vertonen. Deze techniek biedt een betere kwaliteit en een langere batterijduur dan de veelgebruikte UMTS/HSDPA techniek.

Baptiest Coopmans, lid van de raad van bestuur van KPN, laat weten: "Uit de eerste cijfers blijkt dat er ook veel vraag is naar de nieuwe premiumkanalen. We verwachten dat het aantal MobielTV-abonnees nog behoorlijk zal groeien, zeker na de introductie van de langverwachte en nu al populaire Nokia N96".

Tien basiskanalen plus extra's

MobielTV van KPN biedt tien TV-zenders en een vrij goede digitale beeld- en geluidskwaliteit. Ondertitels zijn op het scherm leesbaar. Abonnees ontvangen tien basiskanalen: Nederland 1, Nederland 3, RTL4, RTL24, SBS6, Jetix/Veronica, MTV Music, Discovery Channel, Xite en Nick Toons.

Er zijn bovendien omroepen met specifieke mobiele content te ontvangen zoals RTL 24: een speciaal voor de mobiele telefoon ontwikkelde nieuwszender met een selectie van de nieuws- en actualiteiten programma's van RTL. Abonnees kunnen ook een kanaal ontvangen met de belangrijkste (live) wedstrijden van de Eredivisie en een erotiekkanaal. Elk van deze 2 kanalen kost per maand vijf euro extra.

Eerder wierp Webwereld een kritische blik op MobielTV van KPN.