KPN en Garmin tekenden dinsdag een meerjarige overeenkomst. Met het door KPN geleverde mobiele dataverkeer krijgt de nüvi 1690, naast gps ook online mogelijkheden. Eigenaren van het apparaat krijgen onder meer toegang tot actuele informatie over het weer, verkeer en benzineprijzen.

KPN biedt Garmin wereldwijde dekking. In Nederland, Duitsland en Belgie kan KPN voor de mobiele datadienst gebruikmaken van eigen netwerken. Buiten die landen maakt KPN gebruik van de netwerken van partners.

Jasper Wireless

Naast de simkaarten met mobiele dataverkeer levert KPN een online beheertool aan Garmin. Daarvoor heeft het Nederlandse telecombedrijf een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse bedrijf Jasper Wireless, dat is gespecialiseerd in netwerkbeheer voor Machine2Machine-apparaten (M2M) en embedded systemen.

De mobiele datadienst van KPN wordt op de markt gebracht onder de naam M2M Corporate. Op de M2M-markt wil KPN naar eigen zeggen "een belangrijke speler worden in de Europese Machine2Machine-markt".

Voorraadbeheer

Machine-to-machine – ofwel M2M – is een dienst om draadloos informatie van en naar machines, apparaten, voertuigen en systemen te sturen en te ontvangen. Het kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat het voorraadniveau in snoepautomaten op afstand wordt bijgehouden.