Wetenschappers van het Korean Institute of Bioscience and Biotechnology (KRIBB) ontwikkelden een testapparaat voor de lever, dat op een mobiele telefoon kan worden aangesloten, zo bericht The Register.

Levertester

Gebruikers van het apparaat krijgen een teken dat zij de gezondheid van hun lever moeten testen, waarna twee in het bloed aanwezige enzymen worden onderzocht. Deze 'levertester' kan vervolgens op de telefoon worden aangesloten, zodat de resultaten naar een ziekenhuis kunnen worden gestuurd voor een deskundige analyse.

Krantentelefoon

De 'krantentelefoon' is een marketingvondst van het Zweedse dagblad Dagens Nyheter, meldt persbureau AFP. Abonnees die voor ruim 20 euro een telefoniecontract afsluiten krijgen een Nokia 6120 en kunnen daarmee gratis de krantensite bezoeken. Deze is bereikbaar via een aparte knop op het toestel.

Volgens de Dagens Nyheter (DN) is deze aangepaste telefoon zo'n groot succes, dat de telefooncentrale van de krant de aanmeldingen niet aankon. Het percentage mensen dat in Zweden gebruikmaakt van mobiel internet ligt echter ver achter bij dat in landen als Japan en Zuid-Korea. "Veel Zweden denken dat het ingewikkeld is en weten niet hoeveel het kost. Met deze telefoon nemen we die bezwaren weg", meent marketingbaas Johan Othelius van DN.