In een posting bedoeld voor Symbian-ontwikkelaars op de website Samsung Mobile Innovator zegt het bedrijf dat het de services voor Symbian gefaseerd de nek omdraait. Als eerste sluit Samsung op 29 oktober sluit het de ontwikkelaarssite Symbian Lab.dev. Op 30 december wordt het Symbian Forum gesloten en een dag later zal alle content over Symbian van de website verdwijnen.

'Download de documentatie'

Samsung geeft de ontwikkelaars het advies alle nodige documentatie nu alvast te downloaden voordat het van de website verdwijnt. De registratie en certificatie van Symbian apps voor de Samsung Apps Store wordt eveneens per 31 december van dit jaar beëindigd. Samsung verwijst de ontwikkelaars naar Symbian.org voor alternatieve forums waar ze hun ei kwijt kunnen.

Het bedrijf kondigde een maand geleden al aan geen nieuwe telefoons met Symbian meer uit te brengen. Het bedrijf wil zich concentreren op Android. Ook heeft het nog het eigen mobiele besturingssysteem Bada. Er komen wel Samsung-telefoons met het nieuwe Windows Phone 7, al lijken de Koreanenen daar niet erg warm voor te lopen.

Blijft nog wel lid

Samsung is lid van de Symbian Foundation en is zelfs een van de oprichters. Vooralsnog blijft het lid, net als Sony Ericsson, dat zoals bekend ook al stopt met het uitbrengen van Symbian-smartphones.