Mobiele operator T-Mobile kampt met een landelijke netwerkstoring. Klanten van de provider kunnen daardoor niet bellen of sms’en. Zij krijgen op hun telefoon de melding dat ze buiten bereik van het netwerk zijn.

Driekwart van de klanten

Op Twitter loopt het storm met posts over de problemen bij de mobiele aanbieder. De term #tmobile is binnen Nederland momenteel het nummer één trending topic op de microblogging dienst. Twitteraars in heel Nederland hebben last van de storing. Het lijkt er dus op dat de storing landelijk is, maar ook willekeurig: op een en dezelfde locatie heeft de ene abonnee wel last, maar zijn buurman niet .

Bij T-Mobile was niemand bereikbaar om de storing te bevestigen. Wel geeft de klantenservice van de mobiele provider, ook via internet, inderdaad aan dat er een landelijke netwerkstoring is. Daarvan zou ongeveer driekwart van de klanten last ondervinden.

Update 16:15: T-Mobile laat via haar webcare account op Twitter weten dat het bedrijf hard bezig is om de problemen op te lossen. Ook zou mobiel internet gewoon moeten werken.

Update 22:44: T-Mobile laat via haar website weten dat de storing inmiddels verholpen is. Het bedrijf belooft dat alle getroffen klanten in de loop van de avond weer kunnen bellen. Dat kan volgens de provider niet direct omdat de systemen nog moeten synchroniseren.