LG schrapt een in augustus aangekondigde tablet met Android 2.2. Volgens de telefoonfabrikant is versie 2.2 van Google’s mobiele platform niet up-to-date genoeg voor een tablet zoals LG die in gedachten had.

Betrouwbare versie

“We willen een tablet introduceren die gebruik maakt van de meest betrouwbare Android-versie”, vertelt een LG-woordvoerder aan Reuters. “We zijn in gesprek met Google om te beslissen welke versie van Android het meest geschikt is voor onze nieuwe tablet. Het is vooralsnog duidelijk dat 2.2 dat niet is.”

Honeycomb

Het is onduidelijk welke versie van Android LG wel wil gebruiken. Het zou versie 3.0 kunnen zijn die meer met het oog op tablets is ontwikkeld. Acer besliste eerder al met een tablet te wachten tot de release van die versie, eind dit jaar.

Een andere optie kan zijn dat LG wacht tot de release van de Android-versie met als codenaam Honeycomb (3.1 of 3.2). Volgens geruchten zou Google deze versie exclusief voor tablets ontwikkelen. Het is nog niet bekend wanneer Honeycomb uitkomt. LG heeft geen nieuwe datum voor de lancering van de tablet aangekondigd.

Tegenslag

Het besluit lijkt op een nieuwe tegenslag voor het Koreaanse elektronicabedrijf. Hoewel LG wereldwijd nog steeds de nummer drie telefoonfabrikant is blijft het bedrijf achter op de smartphonemarkt. In het tweede kwartaal van dit jaar had LG daar slechts 1,2% marktaandeel. Het mobiele deel van het bedrijf lijdt stevig verlies.

LG wil de divisie nieuw leven inblazen door een innovatieve tablet op de markt te brengen. Die lancering kan nu te laat komen omdat de markt voor tablets inmiddels behoorlijk vol begint te raken. Behalve de populaire iPad van Apple, brengt Dell inmiddels ook tablets uit en hebben Samsung en Blackberry-maker RIM tablets aangekondigd.

Optimus

Naast een tablet gaat LG ook stevig inzetten op mobieltjes met Android. Twee weken terug lanceerden de Koreanen hun topmodel Optimus One. LG gokt op een wereldwijde verkoop van 10 miljoen toestellen van dit model. Op dit moment heeft LG in totaal nog geen miljoen van al haar smartphones verkocht.