Met LiveCastr is het mogelijk om live video uit te zenden op internet via een mobiele telefoon. De dienst ondersteunt alle telefoons met videotelefonie of een internetverbinding. In het eerste geval loopt de verbinding via de telefoonlijn waardoor de kwaliteit niet erg hoog is. Het is ook mogelijk om een applicatie te downloaden en via een umts-verbinding te streamen.

Ralph Cohen, ceo van LiveCastr, wil met het aanbieden van beide diensten zoveel mogelijk toestellen ondersteunen. De dienst werd gepresenteerd op het World Economic Forum in Davos. Daar wist Cohen onder andere Bill Gates en de oprichters van Google voor zijn mobiele camera te krijgen.

Sociale netwerken

LiveCastr wil de mobiele markt koppelen aan de sociale netwerksites als Hyves en Facebook. "Nu zie je dat mensen de foto's en filmpjes van het feest van gisteravond online zetten. Wij maken het nu mogelijk om live die beelden met je vrienden te delen", licht Cohen toe. Volgens hem zijn de uitbaters van veel netwerksites enthousiast. "Ik heb gesprekken gehad met Facebook, MySpace, Youtube. Ze zien het als een enorme toevoeging."

Fabrikanten van mobiele telefoons en telecombedrijven hebben ook belangstelling getoond. "Tot nu toe heeft de mobiele industrie nog niet echt kunnen profiteren van alle sociale netwerken die toch miljoenen gebruikers hebben. Dat zou door ons product wel een kunnen veranderen", aldus Cohen.

De dienst is voorlopig alleen toegankelijk voor betatesters. De dienst opent naar verwachting in het voorjaar de deuren voor het publiek.