De zaak Lycamobile vs. T-Mobile heeft een nieuwe bizarre wending gekregen. Vorige week, praktisch tegelijk met het afsluiten van Lycamobile-klanten door T-Mobile, heeft Lycamobile beslag laten leggen op 15 miljoen euro van T-Mobile tegoeden, meldt het bedrijf. De rechtbank Den Haag heeft daarvoor, hangende de uitspraak, toestemming verleend.

Twee Lycamobile bedrijven

T-Mobile ligt in de clinch met Lycamobile, die een betalingsachterstand zou hebben van "tientallen miljoenen" euro's. Maar ondertussen heeft een zusterbedrijf, Lycamobile Netherlands (Lycamobile NL), die gebruikt maakt van het netwerk van Vodafone, een rechtszaak aangespannen tegen T-Mobile.

T-Mobile gijzelt klanten

"Sinds het begin weigert T-Mobile mee te werken aan porteerverzoeken van klanten die van Lycamobile overstappen naar Lycamobile Netherlands. Dat zijn twee verschillende juridische entiteiten. Overstappers willen hun nummer en beltegoed behouden, maar T-Mobile weigert dat. We worden dus gegijzeld en lijden daardoor behoorlijk wat schade. Dat is vorige week geëscaleerd waardoor klanten werden afgesloten", vertelt Mark van der Laan, consultant voor Lycamobile NL, aan Webwereld.

"De rechtbank heeft verlof verleend om beslag te leggen op 15 miljoen van tegoeden van T-Mobile. Maar wij hebben er voor gekozen om beslag te laten leggen op een vordering van T-Mobile op het oude Lycamobile. Door het beslag kan T-Mobile geen aansprak meer maken op die claims", legt Van der Laan uit.

Patstelling

T-Mobile bevestigt de gang van zaken, maar beticht Lycamobile ervan onjuistheden te verspreiden. "Er is geen beslag gelegd op goederen van T-Mobile", benadrukt de woordvoerder. Volgens T-Mobile heeft Lycamobile NL een "vage juridische constructie" opgetuigd om te voorkomen dat T-Mobile zijn schulden kan innen bij Lycamobile. Daar is Lycamobile NL evenwel voorlopig in geslaagd en is er nu sprake van een bizarre patstelling tussen de partijen.