De PinePhone 64 is een smartphone die gebaseerd is op de Pine A64 Single Board Computer van het bedrijf, een Raspberry Pi-kloon. Deze telefoon kan overweg met zo'n beetje alle smartphone-distributies waardoor je als gebruiker zelf kan bepalen welk besturingssysteem je gaat gebruiken, van SailFish tot KDE Plasma en UBports (een door de community onderhouden versie van Ubuntu Touch) tot Meamo.

Het toestel heeft de mogelijkheid te booten vanaf MicroSD waardoor je je smartphone niet steeds hoeft te flashen als je met een ander OS aan de slag wilt waardoor dit het ultieme apparaat is voor de Linux-enthousiasteling.

De PinePhone heeft een Allwinner A64 Quad Core processor, Mali 400 MP2 GPU, 2 GB RAM, 16 GB opslag, 5,95 inch 1440x720 18:9 LCD-scherm, USB C, Wifi en Bluetooth 4, 5 Megapixel back-camera, 2 megapixel front-camera, Koptelefoonaansluiting, hardware killswitches voor microfoon, Wifi, Speaker en USB aan boord en gaat slechts 149 dollar kosten.

Het is nog niet duidelijk wanneer het toestel uit gaat komen, maar ontwikkelaars kunnen wel alvast aan de slag met development boards.

Meer informatie over dit toestel kan je hier vinden.