De man kreeg tijdens een vergadering op zijn werk een waarschuwing op zijn iPhone dat er inbrekers actief waren in zijn woning. Via de app Canary kun je het alarmsysteem aanzwengelen, maar dat trad pas na enkele minuten in werking. Effectiever dan de digitale beveiliging was een analoge toepassing in de vorm van een buurman die de twee inbrekers zag en begon te roepen, zo meldt de New York Post.

Live meekijken vanaf achterbank

De New Yorker belde het alarmnummer en racete naar huis in een taxi. Vanaf de achterbank moest hij lijdzaam toezien hoe een inbreker zijn partner in crime binnenliet en ze samen de buit verzamelden. Ze gingen er volgens de eigenaar van het beveiligingssysteem vandoor met 500 dollar aan armbanden.

Hij plaatste de video van de inbraak, waarop de inbrekers duidelijk herkenbaar zijn, op YouTube. Een van de inbrekers zou een bekende zijn van de politie, dus dankzij Canary kunnen ze hopelijk eenvoudig ingerekend worden. "Zonder te kunnen zien wat er gebeurde, zou ik gewoon zijn thuisgekomen bij een beroofd appartement. Daar zou ik gek van zijn geworden."