Dat levert een interessant concept op. Kijkt de bestuurder namelijk met de cyberbril op de neus in de richting van een sensor in de auto, dan schakelt dit automatisch de camera in zodat je naar buiten kunt 'kijken' door de deurstijlen heen. De Mini Augmented Vision is een concept van BMW en Qualcomm en moet autorijden veiliger maken.

Ogen op de weg

Het systeem dwingt de bestuurder om zijn of haar ogen op de weg te houden. Alle informatie die doorgaans op je dashboard verschijnt, krijg je nu in je blikveld op de weg. Binnenkomende berichten kunnen alleen worden voorgelezen, terwijl de turn-by-turn navigatie ook standaard voor je neus verschijnt. Ook aanvullende informatie over bijvoorbeeld historische gebouwen of musea langs de route kan op termijn worden toegevoegd.

De cyberbril draait Android 4.4 en komt met WiFi, Bluetooth, GPS en natuurlijk een Qualcomm-processor. De bedrijven zijn er nog niet uit of het concept binnenkort in productie gaat, maar gaan wel gewoon door met hun onderzoek naar augmented reality in de auto.