Dit schrijft Apple in de FAQ (frequently asked questions) bij zijn nieuwe iPhone-model. Technisch gezien gebruiken de 3G-variant van de iPad en de vierde generatie van de iPhone dezelfde micro-simkaart. Verschil is dat die voor de iPad alleen een dataverbinding biedt en voor de iPhone ook een regulier telefonieabonnement.

'Ziet' geen smartphone

Een iPhone 4 micro-simkaart werkt niet in een iPad, omdat de simkaart detecteert dat het dan niet in een smartphone zit. Dit meldt de Britse nieuwssite TopNews. Het is nog onbekend of andersom wel werkt, zij het dan alleen met een dataverbinding. Een micro-sim voor een iPad 3G heeft immers geen telefonieverbinding.

De Britse mobiele operator O2 bevestigt tegenover ict-nieuwssite V3 dat een micro-sim voor Apple's smartphone niet werkt in diens tablet. "De micro-sims voor de iPhone zijn ingesteld om telefoongesprekken, sms-berichten en data-functionaliteit toe te staan. Terwijl de iPad micro-sim is ingericht voor alleen dataverkeer, op basis van pay-as-you-go", zegt woordvoerder Nick Wilkins van O2.