In communicatie richting klanten noemt Microsoft de naam Windows Phone sinds kort niet meer, maar spreekt het van smartphones "met Windows". Dat merken zowel Neowin als The Verge op.

Nokia en HTC

In promotiemateriaal van onder meer de Amerikaanse provider Verizon wordt de Windows Phone-versie van HTC One M8 'for Windows' genoemd. De term Windows Phone is in de reclames geen enkele keer meer te lezen. Microsoft-dochter Nokia heeft in nieuwe commercials het merk Windows Phone eveneens bewust weggelaten. Ook in Microsofts recente campagnes rond Cortana, de virtuele assistent in Windows Phone, wordt de naam van het mobiele OS al niet meer genoemd.

'Gewoon Windows'

Volgens bronnen van Neowin en The Verge gaat Microsoft de volgende grote release van Windows ook simpelweg Windows noemen, zonder toevoeging. Microsoft werkt momenteel onder de codenaam Windows Treshold aan de volgende grote Windows-release, waarvan er later dit jaar nog een previewversie zou zijn te verwachten. Alom is de verwachting dat de naam Windows 9 zal worden, maar het serienummer zou dus ook kunnen sneuvelen.