De app is vooralsnog alleen verkrijgbaar voor abonnees van Verizon. en wordt voorgeinstalleerd op alle Android-smartphones van die operator. Microsoft heeft niet bekend gemaakt of de app later ook beschikbaar komt voor andere Android-gebruikers. Op de Bing Community klagen gebruikers daar al over.

De app geeft met Bing Maps de mogelijkheid om te navigeren. Ook wordt lokale verkeersinformatie gegeven. Verder heeft de app een ‘direct antwoord’-functie. Zo wordt op de vraag ‘waar is de dichtst bijzijnde ijswinkel’ direct het antwoord gegeven.

Kritische noten

Direct na de lancering zijn er al de nodige kritische noten te horen. De app zou zich volgens The Next Web gedragen als een nieuwe browser. Indien een website wordt bezocht via de zoekfunctie van Bing, blijf je binnen de applicatie tijdens het surfen. “Maar”, zegt de blogsite verder, “indien je dat niet erg vindt, is het verder een coole app.”

Microsoft heeft al eerder een Bing App voor de iPhone uitgebracht. Daarnaast zijn diverse telefoons van Motorola sinds begin dit jaar uitgerust met Bing, zij het als een zoekmogelijkheid in de bestaande browser en niet als app.