Asus heeft een nieuwe deal gesloten met Microsoft om het gebruik van Android. Met dat OS pleegt de fabrikant namelijk inbreuk op intellectueel eigendom van de Windows-maker. Bijna elke Android-producent (met uitzondering van enkele wanbetalers die Microsoft beschuldigen van maffiose praktijken) staat licentiegeld af voor het gebruik van Android. Maar er is ook een goede barter beschikbaar.

Standaard Office 365-diensten

Niet alleen sleept de Windows-fabrikant Asus niet voor de rechter voor het gebruik van Android, ook krijgen Asus-gebruikers voortaan Office 365-diensten voorgeïnstalleerd op hun smartphones. Samsung heeft een soortgelijke deal in de VS met Microsoft; daar komt bijvoorbeeld de Galaxy Note 5 standaard met OneNote en OneDrive.

Microsoft toont zich verheugd over de hernieuwde samenwerking. "Deze overeenkomst voegt waarde toe voor beide bedrijven", stelt patentbaas Nick Psyhogeos in een persbericht. "Dit opent de deur voor allerlei samenwerkingen tussen Microsoft en Asus en dat is mogelijk door wederzijds respect en het op dezelfde golflengte brengen van onze visies op intellectueel eigendom."