Op de site getskybox.com verscheen gisteren een uitleg van de nieuwe dienst, die Microsoft My Phone is gedoopt. Onder meer gadgetblog Engadget merkte de livegang van de website van de service op die niet Skybox zou heten maar My Phone.

De service gaat gebruikers de mogelijkheid bieden om de data van een mobiele telefoon online op te slaan en de telefoon vanaf de site opnieuw leven in te blazen als er iets mis gaat met de data. Ook is het mogelijk om contacten online te bekijken en te beheren, ook het delen van foto's en agenda's behoort tot de mogelijkheden.

Alleen Windows Mobile 6

Microsoft heeft al een vergelijkbare service: Live Mesh. Een applicatie die het mogelijk maakt om online foto's en andere informatie te beheren met een mobiele telefoon. De laatste tijd doken er echter steeds meer geruchten op dat de softwaregigant een nieuwe dienst zu lanceren tijdens het Mobile World Congres in Barcelona. Het verschil tussen Live Mesh en My Phone zou de mogelijkheid zijn om automatisch alle data te synchroniseren.

In tegenstelling tot Live Mesh zou het niet mogelijk zijn om de nieuwe dienst met alle mobiele besturingssystemen aan te roepen, dat is alleen mogelijk met Windows Mobile 6. Het Mobile Me platform van Apple, ook bedoeld om online back-ups en synchronisatie van telefoondata werkt volgens hetzelfde principe.