De Kin-telefoons zijn vooral gericht op hippe tieners en jongeren van ten hoogste 22 jaar. Ze moeten veel aan het twitteren zijn en hebben een oceaan aan vrienden op Facebook.

Nederland zal worden overgeslagen als de telefoons in de herfst door Vodafone in Europa verkocht gaan worden. In de VS gaan beide toestellen al vanaf volgende maand in de verkoop.

De interface is in ieder geval wel interessant, zoals te zien in onderstaande video. Die is helemaal touchscreen, maar doet toch niet aan als namaak van de iPhone. De interface bestaat uit twee onderdelen. Het eerste kan het best worden beschreven als een compilatie van foto’s van vrienden. En het tweede onderdeel is een punt waar je alles in kunt zetten dat je wilt delen en iedereen waarmee je het wilt delen.

Twitter en MySpace

En dan zijn er nog de camera’s. In de One zit een 5 megapixelcamera, en in de Two een voor 8 megapixel foto’s. Die foto’s kunnen direct worden geïntegreerd in Facebook, Twitter en MySpace. Het is nog niet duidelijk of, als de telefoons in Nederland worden geïntroduceerd, ook Hyves zal worden toegevoegd.

De gebruiker kan geen extra software installeren. Er is geen app store en ook geen development kit. Verder is de opslag beperkt tot 8GB. Tot slot ontbreekt Instant Messaging op de telefoon. En dat is vreemd gezien de doelgroep.

Vorige week werd nog gespeculeerd dat de telefoons de namen Turtle en Pure zouden krijgen. De smartphones komen voort uit het al langer lopende Project Pink.

Bron: Techworld.nl