Het is goed om te zien dat Microsoft ingaat op de vragen en klachten van gebruikers van het mobiele Windows 10-ecosysteem, alleen frustreert het veel mensen dat het bedrijf niets loslaat over de plannen en de toekomst rondom het platform.

Vorige week liet Joe Belfiore nog weten de andere platformen niet als concurrent te zien en stelde gebruikers gerust dat het bedrijf echt nog wel van Windows 10 Mobile houdt. Deze week ging Brandon LeBlanc, Senior Program Manager bij Microsoft, in discussie met enkele gebruikers over de stilte rondom het ecosysteem.

Niet gereed

LeBlanc laat weten dat Microsoft echt nog wel bezig is met Windows 10 Mobile, maar dat het bedrijf gewoon nog niet klaar is uit de doeken te doen waar het mee bezig is. De Program Manager wil niet zeggen wanneer het bedrijf met informatie naar buiten komt behalve dat het gebeurt als het bedrijf er klaar voor is. Andere klachten over het platform pareert hij door gebruikers te vertellen gerust over te stappen op andere platformen als Windows 10 Mobile niet bevalt.


Gebruikers nemen overigens geen genoegen met deze geruststellingen en vinden dat Microsoft toch echt wat moet zeggen over de gang van zaken omdat het aantal gebruikers dat het platform verlaat steeds groter wordt.