Bij het duurste contract voor mobiel internet op de laptop biedt T-Mobile tevens een uploadsnelheid van 2.0 Mbps aan. Het tarief voor het Laptop-Executive abonnement blijft hetzelfde. Ook bij bestaande abonnees worden de nieuwe snelheden doorgevoerd.

T-Mobile is de eerste grote telecomaanbieder met een dergelijke uploadsnelheid. Concurrenten KPN en Vodafone bieden maximaal 1,4 Mbps aan. De snelheidsverhoging is nu merkbaar in ongeveer de helft van het HSDPA netwerk, meldt ZDnet. Eind dit jaar moet de dekking 90 procent zijn.

Aanhaken bij KPN en Vodafone

T-Mobile haakt met de nieuwe snelheden aan bij de twee andere grote telecomaanbieders, KPN en Vodafone. In november vorig jaar verhoogde KPN de maximumsnelheid naar 7,2 Mbps, met een dekking van rond de 90 procent. Vodafone biedt sinds vorige maand deze downloadsnelheid aan. Hier kunnen vooralsnog alleen klanten rondom Amsterdam van profiteren, de rest van het land volgt later dit jaar.

Bekend is dat T-Mobile problemen heeft met de dekking van het mobiele datanetwerk. Over het laatste kwartaal van 2008 verloor de provider 18.000 klanten.