Vooral de prestaties zijn verbeterd in de 1.0 bèta-versie, blogt een van de browserontwikkelaars. "Met deze bèta is het mogelijk om Fennec als primaire browser op mijn N810 te draaien." De frontend van de mobiele browser is flink geoptimaliseerd in vergelijking met de vorige proefversie. Daardoor wordt de snelheid van zoombewegingen sterk verbeterd. Daarnaast zou de mobiele browser ook vlotter opstarten.

Fennec werkt nu ook met JavaScript engine TraceMonkey waardoor het draaien van JavaScript-code aanzienlijk is versneld. Volgens de ontwikkelaar zijn er plugins ingeschakeld waarmee het mogelijk is om video's te bekijken. Er is ook ondersteuning voor bookmarks toegevoegd.

Scrollen

"Er is ook veel tijd besteed aan de infrastructuur die we konden gebruiken voor het bouwen van de rest van de app", aldus de ontwikkelaar. "Het is nu mogelijk om door je voorkeuren en bookmarks heen te scrollen." Ook zijn er een aantal bugs gefixt. De ontwikkelaars richten zich nu op het bijschaven van de gebruikersinterface.

De software werkt vooralsnog alleen op de Nokia N810- en N800-tablets.