Dit meldt Businessweek op haar website. De telefoon, die nog geen officiële naam heeft, zou volgens de eerste berichten een touchscreen krijgen en een uitschuifbaar toetsenbordje. De bedoeling van het bedrijf is om de nieuwe telefoon op de markt te brengen rond het tweede kwartaal van 2009. De eerste Androidtelefoon, de G1, van Google, HTC en T-Mobile zal over een paar dagen in de Amerikaanse etalages liggen.

Overspoeld

De vraag is of Motorola op dat moment genoeg momentum kan creeëren. Een hype zoals met de G1 zit er waarschijnlijk niet in. En Motorola smacht naar vers succes. De aandelen van het bedrijf blijven dalen en de telecomfabrikant komt dit jaar met slecht één nieuw model op de markt.

En de concurrentie op de Androidmarkt zal niet alleen van de G1 komen. Het Australische Telecombedrijf Hutchinson lanceert bijvoorbeeld in november de INQ1, op de markt in Oceanië en Groot Brittannië. En waarschijnlijk zullen meer bedrijven de sprong gaan wagen met telefoons met Android-software.

2012

De markt zal ook groeien. Want analisten van onderzoeksbureau Informa meldden aan Businessweek dat zij verwachten dat het aandeel van telefoons met androidsoftware, zoals de G1, op de mobiele markt zal toenemen tot 23 procent in het jaar 2012