De iPhone-applicatie werkt met Firefox Sync om de instellingen met de desktopversie van de browser te synchroniseren. Browserbouwer Mozilla zegt in een blogpost een 'meer persoonlijke' surfervaring te willen bieden voor Firefox-gebruikers.

De appplicatie is nog niet ingestuurd naar de App Store en het is de vraag of hij door de ballotagecommissie van Apple komt. "Voor apparaten en platformen waar we geen volledige Firefox kunnen bieden (hetzij door technische beperkingen, hetzij door beleid), proberen we gebruikers onderweg te voorzien van instant toegang tot hun persoonlijke Firefox-geschiedenis, bookmarks en open tabbladen", aldus Mozilla.

Geen volledige app

In tegenstelling tot Opera, mikt Firefox niet op een volwaardige browser voor de iPhone. Opera is de eerste grote browserbouwer die toegang kreeg tot de App Store met Opera Mini. Mozilla legt niet uit waarom er geen volledige applicatie wordt ingediend.

Firefox Home wordt een gratis app. Voor ontwikkelaars die willen meedenken en bouwen heeft Mozilla documentatie online gezet. Wanneer de applicatie wordt ingediend is onbekend.

In onderstaande video een korte introductie van een vroege versie van de applicatie.