Deze wilden we je niet onthouden, want dit is misschien wel het belangrijkste zomeronderzoek ooit! Bank of America onderzocht de mobility-trends van dit moment en je raadt het al: tandenborstels leggen het opnieuw af tegenover de smartphone. We kunnen niet zonder, concluderen de beroepsturvers naar aanleiding van de resultaten.

Mobieltjesliefde

Veel mensen nemen een smartphone mee naar bed (of in elk geval het nachtkastje) en het is voor velen blijkbaar het laatste waar ze aan denken voor ze gaan slapen. Mobieltjesliefde gaat zelfs verder: 35 procent van de ondervraagde Amerikanen (n=1300) raakt als eerste de smartphone aan na het wakker worden, tegenover slechts 10 procent die zich eerst naar zijn of haar wederhelft rolt.

Ook grijpt nomofobie steeds feller om zich heen. 11 procent van de respondenten gaf aan geen uurtje zonder de gadget te kunnen. Gelukkig denkt nog altijd een goede 33 procent het nog wel een 24 uur vol te kunnen houden. 21 procent denkt de smartphone zelfs helemaal te kunnen opgeven. Er is wellicht nog hoop.