In samenwerking met de telecomoperators en de leveranciers, zoals HP, wordt gekeken of het zinvol is mogelijk in december al met Engelstalige Windows Phone 7-modellen op de Nederlandse markt te verschijnen. “We moeten de vraag toetsen of er belangstelling is voor Engelstalige software op de toestellen”, zegt Rinsema.

“Het gaat daarbij niet alleen puur om de taal. Een Nederlandse marktplaats ontbreekt en daarnaast zijn er nog andere lokale functies die niet aansluiten voor gebruik in Nederland.” De introductie in april zal dan wel met Nederlandstalige software gebeuren.

Nederland gepasseerd

Deze week is al naar buiten gekomen dat Nederland niet meetelt voor de app store voor Windows Phone 7. Dat nieuwe smartphonebesturingssysteem is niet compatibel met voorganger Windows Mobile 6 en krijgt dus eigen apps in een eigen app store.

Phone 7 komt uit in 5 talen en krijgt in 17 landen een app store. Nederland ontbreekt voor beide. De mogelijk dit jaar toch nog in Nederland uitkomende WP7-toestellen zijn dus Engels.

Geen betaalde apps

Bovendien moet Nederland het voorlopig ook doen zonder betaalde apps. Maarten Sonneveld, business group lead voor mobile communications bij Microsoft Nederland, blogt dat Microsoft er aan werkt aan om de application store met Engelse apps beschikbaar te stellen voor Nederland. Dat betreft in eerste instantie dan alleen de gratis apps.

Bron: Channelworld.